Hírek


 

 

2 országban, 14 városban, 24 oktatási intézmény!

 

 

Indul a Versszínház™ országos oktatási előadássorozata

 

 

Rendhagyó versszínházi irodalomórák az '56-os emlékévben

 

 

11. évünk sok élményt és előadást hozott. Fontosabb eseményekről olvashatnak itt.

 

 

Weöres verszenei előadás bemutató a Fonóban

 

 

A Család-Barát Magazin vendége volt Turek Miklós és a Versszínház™ 

 

 

Negyedik amerikai utunkon a Magyar Baráti Közösségnél jártunk Ohióban, a Reménység Tavánál.

 

 

A nyáron negyedik alkalommal visszük előadásainkat az amerikai magyar közösségnek!

 

 

Radnóti Miklós szerelmi költészetét bemutató verszenei előadásunk a KALÁKA Versudvarban

 

 

Faludy versszínház és Pilinszky verszenei előadás május 15-én

 

 

Egy évvel ezelőtt az USÁ-ban és Kanadában ünnepeltük a Magyar Költészet Napját New York-i, bostoni és torontói előadásokkal, idén az egész hónapot ennek az Ünnepnek szenteltük.

 

 

A Versszínház™ nyári fesztivál- és pódiumműsor ajánlatai

 

 

Versszínházi előadásokból és kiállításokból álló szorozatunk indul a József Attila Szabadegyetem programjában.

 

 

Magyar Kultúra Napját idén 5 helyszínen, 5 előadással ünnepeltük

 

 

10 év van már mögöttünk, több száz előadás és rengeteg élmény. A következő 10 év is legalább ilyen izgalmas és tartalmas lesz.  

 

 

Gazdag és termékeny 10. évadot zárunk, benne TV felvételekkel, Versszínház Ünneppel, amerikai előadókörúttal, új Radnóti verszenei előadással. 

 

 

Radnóti-előadásunkkal emlékezett a szeghalmi irodalomszerető közönség a költő halálának 70. évfordulójára.

 

 

Novenber 6-án bemutatásra került Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni különleges szerelmét bemutató verszenei előadásunk a KOSBOR együttes és Turek Miklós közreműködésével az Országos Idegennyelvű Könyvtár csodálatos olvasótermében.

 

 

Versszínházunk egy munkanapját kísérte nyomon a DUNA Televízió kulturális magazinja

 

 

Hogyan, miből lesz esténként a Versszínház varázslata? Ezt örökítette meg a Duna Televízió Kultikon című kulturális műsorának stábja.

 

 

Faludy György 104. születésnapját ünnepeljük kiállítással és előadással a Tabán Moziban

 

 

Jubileumi Radnóti-előadás, kiállítás és közönségtalálkozó a Költészetünnepen, a Palotanegyed Fesztiválon.
"Versszínház a suliban" projektünk keretében - melyben általános- és középiskolákkal, művelődési intézményekkel és alapítványokkal is együttműködünk - az elmúlt tanévben az Összpróba Alapítvány együttműködésével ismét több mint 3000 ezer diáknak elevenítettük meg magyar költőinket.
A Versszínház 2014 áprilisában újra az Egyesült Államokba és Kanadába látogat előadásaival!

 

 

Peter Brook írja valahol: "Színház ott van, ahol előadó és néző." Igaza van! A színház nem épületfüggő művészet. Magunk is bizonyíték vagyunk erre hiszen a professzionális előadótermek mellett játszottunk már templomban, barlangban, sörsátorban, kávézóban, igazi londoni PUB-ban, sőt a Lánc hídon is! De tornacsarnokban ez volt az első alkalom!  

 

 

Tegnap egy újabb kultúrtörténeti találkozásban volt részünk! A kerepesi FORRÁS Művelődési Házban Petőfi-előadást tartottunk 120 diáknak "Versszínház a suliban" rendhagyó irodalomóra sorozatunk keretében.

 

 

Kedves magyarországi Barátaink! Tudjuk, sokan számítottatok ránk a Költészet Napján.Elnézéseteket kérjük, de 2008-ban megkezdett munkánkat folytatva áprilisban újra az Egyesült Államokban és Kanadában tartunk előadásokat, immár harmadik alkalommal. Megértéseteket kérjük és legyen enyhítő körülményünk, hogy távolban élő honfitársainknak viszünk szép magyar szót, akik jóval kevesebbet hallanak.

 

 

2014. február 16., Turek Miklós jegyzete   Tegnap meghalt Radnóti Miklós felesége, Gyarmati Fanni - Fifi néni, ahogy sokan emlegették. Elment ismét egy nagy korszak, nagy tanuja, aki élete végéig hű maradt a Költőhöz. Tanított a színművészeti főiskolán, de én már nem találkoztam vele sajnos - mint ahogy nem találkozhattam Hegedűs Géza bácsival sem (Amikor felvetettem, hogy tartson nekünk órát, már nagyon rossz állapotban volt - testileg!)

 

 

2014. február 04."Versszínház a suliban" rendhagyó irodalomóra sorozatunk keretében ismét Vácon jártunk február elején, Turek Miklós egykori iskolájában, a Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnáziumban.

 

 

2014. január 22.   Ismét Mezőtúron voltunk! A Magyar Kultúra ünnepén ismét Mezőtúr vendégei voltunk. Ezúttal Petőfi versszínházat vittünk az alföldi városba. A gyönyörű előadóterem teltházas nézőterén legnagyobb örömünkre több tucat diákot is láttunk! :-)
A tegnapi napon Radnóti Miklóssal zártunk egy igazán különleges és mozgalmas esztendőt. Immár 9. alkalommal egy kis összefoglalással szeretnénk megköszönni Nektek mindazokat az élményeket, melyeket az év során a magyar irodalom és színház varázsában együtt átéltünk. Köszönjük partner-intézményeinknek a meghívásokat, a sok szervező munkát és Nektek is köszönjük az egész éves érdeklődést, a szellemi és anyagi támogatásotokat, mely nélkül a Versszínház™ nem létezhetne. Néhány fontosabb esemény 2013-as évadunkból

 

 

2013. november 23.,   Újabb fontos állomás Versszínházunk 10 éve indult történetében!A Budaörsi Latinovits Színházban, a színház felkérésére és együttműködésével, került bemutatásra Turek Miklós újabb monodrámája TANULD MEG EZT A VERSEMET ... címmel, mely Versszínházunk 7 előadása.
2013. október 23.Versszínházunk vezetője és megálmodója, Turek Miklós nem először lépett már több ezres közönség elé. Pályáfutása során többször volt szereplője a Nemzeti Múzeum lépcsőin hagyományosan megrendezett Március 15-i ünnepségeknek. De ekkora embertömegnek még soha nem mondott verset.
2013. szeptember 20.   Kedves Barátaink!Tegnap újra a siófoki könyvtárban voltunk.  Ismét egy pótszékes teltházzal és zenés Pilinszky előadásunkal emlékeztünk Pilinszky Jánosra és csodálatos költészetére.  Mindenkinek köszönjük a megjelenést, a Könytárnak a meghívást - és a fantasztikus szervezést! Hamarosan - október 3-án - újra találkozunk Siófokon!   Akkor Faludy Györgyöt idézzük meg Gerendás Péter és Turek Miklós közreműködésével.              

 

 

2014. január 30."Versszínház a suliban" rendhagyó irodalomóra sorozatunk keretében január végén ismét Vácon jártunk. Turek Miklós régi iskolájában, a Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnáziumban tartottunk József Attila-előadást.
Egy linket kaptunk a napokban, ami egy néző véleményének ad hangot: "Nem tudom ti hogy vagytok a versekkel,de én nagyon szeretem őket. Jó őket olvasni,megérteni a legjobb,főleg ha sikerül általuk jobban megismerni a költőt. Vannak számomra olyanok,akiket nem tudtam megszeretni az évek során,ilyen Petőfi. Nem a versei miatt,hanem egy bizonyos magam által kialakított kép miatt. Ezt az ellenszenvet egy színművész tudta bennem megváltoztatni,még pedig azért mert egy olyan verscsokor összeállításában mutatta be az életét,gondolkodását,cselekedeteit,amit azelőtt nem is gondoltam volna,hogy Petőfi akár ilyen is lehetett. A színművész, Turek Miklós, ”élővé tette” többek között Radnóti Miklóst, József Attilát,Faludy Györgyöt és legutóbb Pilinszky Jánost. Most szeptemberben is lesznek előadásai Pesten. A honlapján részletes információkat is találtok. Mindenkinek bátran merem ajánlani, még ha valamelyik költőt nem is szereti. Merem garantálni,hogy teljesen más oldalról is megismerheti őket!http://www.turekmiklos.hu/" http://muvmuhely.wordpress.com/2011/09/07/versszinhaz/

Programszervezés és információ

Előadásainkat meghívásra ajánljuk

 

  • színházaknak
  • művelődési intézményeknek
  • könyvtáraknak
  • oktatási intézményeknek

 Időpont,
helyszín,
árajánlat 

egyeztetése ügyében vegye fel velünk a kapcsolatot!

info@versszinhaz.eu

ajánlatkérés