Hírek

Újabb országos versszínházi előadássorozat az EMMI támogatásával.
  csütörtök, 25 október 2018

Vörös Rébék musical az Arénában

Újra színpadon a Vörös Rébék musical ballada
  csütörtök, 25 október 2018

Arany János versszínházi bemutató

Új előadással bővült a Versszínház™ repertoárja! Arany bemutató a Hungarikum Élményházban
  szerda, 25 július 2018

Add a hangod!

Kedves Versszínház-barátok, egy mondatot kérnénk Tőletek.
Petőfi-, József Attila- és Radnóti-előadások az NKA támogatásával
Versszínház™ a Centrál kávéházban az első Kávéházak éjszakáján!
Petőfi-versszínház,  Petőfi vers-kép kiállítás és koncert a Nemzeti Emlékhelyek Napján Esztergomban. 12 év után a Versszínház™ visszatér a Vármúzeumba.
  péntek, 27 április 2018

Költészet napjaink 2018.

“Ó, április, ó április…” /Radnóti Miklós/ A magyar költészet napja - József Attila születésnapjai - a magyar nyelv, a magyar kultúra talán legnagyobb ünnepe. A Versszínház™ életében az április évek óta a legforgalmasabb időszak. Mivel a költészet napja egy nap, de egy napon csak egy - vagy két - helyen tudunk előadást tartani, előadásaink így egész áprilisban szétszoródnak, ezért az áprilist a “költészet havá”-nak neveztük el.
Emlékezünk, emlékeztetünk!!! 
  hétfő, 01 január 2018

A Versszínház™ 2018-ban

Szép dolgokkal készülünk!
  vasárnap, 31 december 2017

Óév búcsúztató - Versszínház™ 2017.

Sokfelé sok előadással
  péntek, 15 december 2017

Versszínház™ az ERSTE pályázatán

Hiszünk magunkban és Bennetek!
  szombat, 04 november 2017

Arany és Zichy előadássorozat

Előadássorozat az Arany János emlékévben
  péntek, 25 augusztus 2017

Monodráma-sorozat az NKA támogatásával Kiemelt

Művelődési- és oktatási intézmények figyelmébe!
  csütörtök, 23 február 2017

Versszínház™ '56

2 országban, 14 városban, 24 oktatási intézmény!
Rendhagyó versszínházi irodalomórák az '56-os emlékévben
  vasárnap, 03 január 2016

Visszatekintés 2014-15-ös tan-évadunkra

11. évünk sok élményt és előadást hozott. Fontosabb eseményekről olvashatnak itt.
  hétfő, 02 november 2015

Weöres, Makám és Versszínház™

Weöres verszenei előadás bemutató a Fonóban
  vasárnap, 25 október 2015

Turek Miklós és Versszínház™ a Duna Televízióban Kiemelt

A Család-Barát Magazin vendége volt Turek Miklós és a Versszínház™ 
  hétfő, 14 szeptember 2015

ITT-OTT Találkozó 2015., Ohio, USA

Negyedik amerikai utunkon a Magyar Baráti Közösségnél jártunk Ohióban, a Reménység Tavánál.
A nyáron negyedik alkalommal visszük előadásainkat az amerikai magyar közösségnek!
Radnóti Miklós szerelmi költészetét bemutató verszenei előadásunk a KALÁKA Versudvarban
  szerda, 20 május 2015

Faludy és Pilinszky egy napon

Faludy versszínház és Pilinszky verszenei előadás május 15-én
Egy évvel ezelőtt az USÁ-ban és Kanadában ünnepeltük a Magyar Költészet Napját New York-i, bostoni és torontói előadásokkal, idén az egész hónapot ennek az Ünnepnek szenteltük.
  hétfő, 09 március 2015

Fesztiválprogram ajánlataink

A Versszínház™ nyári fesztivál- és pódiumműsor ajánlatai
  vasárnap, 22 február 2015

Próba prezi

Versszínházi előadásokból és kiállításokból álló szorozatunk indul a József Attila Szabadegyetem programjában.
  péntek, 30 január 2015

Magyar Kultúra Napjaink 2015.

Magyar Kultúra Napját idén 5 helyszínen, 5 előadással ünnepeltük
  hétfő, 12 január 2015

Új évtized kezdődött

10 év van már mögöttünk, több száz előadás és rengeteg élmény. A következő 10 év is legalább ilyen izgalmas és tartalmas lesz.  
  csütörtök, 18 december 2014

A Versszínház™ 2014-ben

Gazdag és termékeny 10. évadot zárunk, benne TV felvételekkel, Versszínház Ünneppel, amerikai előadókörúttal, új Radnóti verszenei előadással. 
  vasárnap, 16 november 2014

Radnóti versszínház Szeghalmon

Radnóti-előadásunkkal emlékezett a szeghalmi irodalomszerető közönség a költő halálának 70. évfordulójára.
Novenber 6-án bemutatásra került Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni különleges szerelmét bemutató verszenei előadásunk a KOSBOR együttes és Turek Miklós közreműködésével az Országos Idegennyelvű Könyvtár csodálatos olvasótermében.
Versszínházunk egy munkanapját kísérte nyomon a DUNA Televízió kulturális magazinja
Hogyan, miből lesz esténként a Versszínház varázslata? Ezt örökítette meg a Duna Televízió Kultikon című kulturális műsorának stábja.
Faludy György 104. születésnapját ünnepeljük kiállítással és előadással a Tabán Moziban
  szerda, 17 szeptember 2014

10 éves a Versszínház™!

Jubileumi Radnóti-előadás, kiállítás és közönségtalálkozó a Költészetünnepen, a Palotanegyed Fesztiválon.
"Versszínház a suliban" projektünk keretében - melyben általános- és középiskolákkal, művelődési intézményekkel és alapítványokkal is együttműködünk - az elmúlt tanévben az Összpróba Alapítvány együttműködésével ismét több mint 3000 ezer diáknak elevenítettük meg magyar költőinket.
A Versszínház 2014 áprilisában újra az Egyesült Államokba és Kanadába látogat előadásaival!
Peter Brook írja valahol: "Színház ott van, ahol előadó és néző." Igaza van! A színház nem épületfüggő művészet. Magunk is bizonyíték vagyunk erre hiszen a professzionális előadótermek mellett játszottunk már templomban, barlangban, sörsátorban, kávézóban, igazi londoni PUB-ban, sőt a Lánc hídon is! De tornacsarnokban ez volt az első alkalom!  
  csütörtök, 06 március 2014

Találkozás Petőfi-rokonokkal

Tegnap egy újabb kultúrtörténeti találkozásban volt részünk! A kerepesi FORRÁS Művelődési Házban Petőfi-előadást tartottunk 120 diáknak "Versszínház a suliban" rendhagyó irodalomóra sorozatunk keretében.
  csütörtök, 27 február 2014

A Magyar Költészet Napja Amerikában

Kedves magyarországi Barátaink! Tudjuk, sokan számítottatok ránk a Költészet Napján.Elnézéseteket kérjük, de 2008-ban megkezdett munkánkat folytatva áprilisban újra az Egyesült Államokban és Kanadában tartunk előadásokat, immár harmadik alkalommal. Megértéseteket kérjük és legyen enyhítő körülményünk, hogy távolban élő honfitársainknak viszünk szép magyar szót, akik jóval kevesebbet hallanak.
  vasárnap, 16 február 2014

Meghalt Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni

2014. február 16., Turek Miklós jegyzete   Tegnap meghalt Radnóti Miklós felesége, Gyarmati Fanni - Fifi néni, ahogy sokan emlegették. Elment ismét egy nagy korszak, nagy tanuja, aki élete végéig hű maradt a Költőhöz. Tanított a színművészeti főiskolán, de én már nem találkoztam vele sajnos - mint ahogy nem találkozhattam Hegedűs Géza bácsival sem (Amikor felvetettem, hogy tartson nekünk órát, már nagyon rossz állapotban volt - testileg!)
2014. február 04."Versszínház a suliban" rendhagyó irodalomóra sorozatunk keretében ismét Vácon jártunk február elején, Turek Miklós egykori iskolájában, a Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnáziumban.
2014. január 22.   Ismét Mezőtúron voltunk! A Magyar Kultúra ünnepén ismét Mezőtúr vendégei voltunk. Ezúttal Petőfi versszínházat vittünk az alföldi városba. A gyönyörű előadóterem teltházas nézőterén legnagyobb örömünkre több tucat diákot is láttunk! :-)
  kedd, 07 január 2014

Versszínház 2013.

A tegnapi napon Radnóti Miklóssal zártunk egy igazán különleges és mozgalmas esztendőt. Immár 9. alkalommal egy kis összefoglalással szeretnénk megköszönni Nektek mindazokat az élményeket, melyeket az év során a magyar irodalom és színház varázsában együtt átéltünk. Köszönjük partner-intézményeinknek a meghívásokat, a sok szervező munkát és Nektek is köszönjük az egész éves érdeklődést, a szellemi és anyagi támogatásotokat, mely nélkül a Versszínház™ nem létezhetne. Néhány fontosabb esemény 2013-as évadunkból
2013. november 23.,   Újabb fontos állomás Versszínházunk 10 éve indult történetében!A Budaörsi Latinovits Színházban, a színház felkérésére és együttműködésével, került bemutatásra Turek Miklós újabb monodrámája TANULD MEG EZT A VERSEMET ... címmel, mely Versszínházunk 7 előadása.
2013. október 23.Versszínházunk vezetője és megálmodója, Turek Miklós nem először lépett már több ezres közönség elé. Pályáfutása során többször volt szereplője a Nemzeti Múzeum lépcsőin hagyományosan megrendezett Március 15-i ünnepségeknek. De ekkora embertömegnek még soha nem mondott verset.
2013. szeptember 20.   Kedves Barátaink!Tegnap újra a siófoki könyvtárban voltunk.  Ismét egy pótszékes teltházzal és zenés Pilinszky előadásunkal emlékeztünk Pilinszky Jánosra és csodálatos költészetére.  Mindenkinek köszönjük a megjelenést, a Könytárnak a meghívást - és a fantasztikus szervezést! Hamarosan - október 3-án - újra találkozunk Siófokon!   Akkor Faludy Györgyöt idézzük meg Gerendás Péter és Turek Miklós közreműködésével.              
2014. január 30."Versszínház a suliban" rendhagyó irodalomóra sorozatunk keretében január végén ismét Vácon jártunk. Turek Miklós régi iskolájában, a Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnáziumban tartottunk József Attila-előadást.
  szerda, 12 október 2011

Egy nézői vélemény :-)

Egy linket kaptunk a napokban, ami egy néző véleményének ad hangot: "Nem tudom ti hogy vagytok a versekkel,de én nagyon szeretem őket. Jó őket olvasni,megérteni a legjobb,főleg ha sikerül általuk jobban megismerni a költőt. Vannak számomra olyanok,akiket nem tudtam megszeretni az évek során,ilyen Petőfi. Nem a versei miatt,hanem egy bizonyos magam által kialakított kép miatt. Ezt az ellenszenvet egy színművész tudta bennem megváltoztatni,még pedig azért mert egy olyan verscsokor összeállításában mutatta be az életét,gondolkodását,cselekedeteit,amit azelőtt nem is gondoltam volna,hogy Petőfi akár ilyen is lehetett. A színművész, Turek Miklós, ”élővé tette” többek között Radnóti Miklóst, József Attilát,Faludy Györgyöt és legutóbb Pilinszky Jánost. Most szeptemberben is lesznek előadásai Pesten. A honlapján részletes információkat is találtok. Mindenkinek bátran merem ajánlani, még ha valamelyik költőt nem is szereti. Merem garantálni,hogy teljesen más oldalról is megismerheti őket!http://www.turekmiklos.hu/" http://muvmuhely.wordpress.com/2011/09/07/versszinhaz/