kosbor trioA KOSBOR együttes 1987 óta énekel verseket Tamás Benedek vezetésével.

Az együttes 2008 tavaszától KOSBOR Trió formában zenél Gyulai Csaba és Nemes János közreműködésével. Zenei stílusa a versalapú etno-kamarazene, a "Wor*d Music".

A különleges hangszereken megszólaló középkori dallamok átfonják a verseket, hol harmonikus, hol szikár, hol improvizatív hangzás új életet ad az ismert és a kevésbé ismert verssoroknak.

A Trióban a szaxofon nyers ereje egészíti ki a lantgitár lágyságát, a gadulka és a kavola érzékeny megszólalását az ütőhangszerek életereje teszi teljessé.

Az együttes Pilinszky-anyaga CD formában és koncertszerű előadásban létezett kezdetben. 

Kővári Katalin rendező javaslatára az együttes vezetője, Tamás Benedek  kereste meg Turek Miklóst, hogy vermondóként közreműködjön a produkcióban. 

Így született meg ez az izgalmas verszenei előadás, melyről a Népszabadság kritikusa a következőket írta: "A Kosbor Trió koncertjén pedig megtörténik velem az, amire korábban nem is mertem gondolni: dúdolni kezdem Pilinszkyt. Verebes Ernő zenéje sokkal komolyabb, ünnepélyesebb volt Hobo előadásában, semhogy az ember bátran csatlakozna hozzá, a Kosbor középkori dallamai, játékos zenéje viszont áttöri a gátat. ..." /Tovább a cikkhez/

Kosbor Trió előadásai a Versszínház repertoárján:

 

A KOSBOR Trió weboldala

 

Rólunk mondták

Dr. Karner István
Igen tisztelt Művész Úr,
hálás szívvel köszönöm azt a szép estét, továbbá a beszélgetést, amellyel a KOGART HÁZ-ban megajándékozott (2008. június 26.). Időközben írtam egy kb. 15 soros beszámolót Kossuth Évának Vancouver-be, amelyben felhívtam szíves figyelmét Önre! Amint Kossuth Évától választ kapok, úgy örömmel "direktbe kötöm" Önöket, hogy a l...

Programszervezés és információ

Előadásainkat meghívásra ajánljuk

 

  • színházaknak
  • művelődési intézményeknek
  • könyvtáraknak
  • oktatási intézményeknek

 Időpont,
helyszín,
árajánlat 

egyeztetése ügyében vegye fel velünk a kapcsolatot!

info@versszinhaz.eu

ajánlatkérés