Művelődési intézményeknek

Előadások művelődési házak, közösségi házak, múzeumok, könyvtárak részére

 

versszinhaz muvelodesihazVersszínházunk programajánlatában szereplő színházi és verszenei előadások kis költségvetésű, örökérvényű magyar kulturális értékeket közvetítő, magas színvonalú programok. Melyek azonban nem igényelnek komolyabb színháztechnikai hátteret, szerényebb körülmények között is teljesértékűen előadhatók.

A magyar költők (Petőfi, József Attila, Radnóti, Faludy, Pilinszky) életét és költészetét bemutató előadások nemcsak nemzeti ünnepi megemlékezések programjai lehetnek, de "Költő-kölcsönző" programsorozatunk keretében az intézmények a vonzáskörzetükben, településeiken lévő általános-, közép- és főiskoláknak is rendszeres, évente több alkalommal is visszatérő rendhagyó oktatási programokat kínálhatnak.

 

 

  • Az élményközpontú oktatási módszerek megvalósitására több pályázati kiírás lézetik, melyek eredménnyel pályázhatók meg pályázati háttéranyagainkkal.
  • Az oktatási és művelődési intézmények közötti együttműködéseket, oktató jellegű sorozatok megvalósítását számos pályázati lehetőség támogatja.
  • A művelődési intézmények és iskolák közötti együttműködésekre EU-s (TÁMOP) támogatások is pályázhatók!
  • Az "Egész életen át tartó tanulás" program, a "felnőtt-képzési" programok vagy olvasás-népszerűsítő programokra is számos pályázati kiírás létezik.

Néhányat közülük weboldalunkon is megtalál!

A pályázatokhoz pályázati háttéranyagot biztosítunk!

Mivel programajánlatunk igen szerteágazó, alább összeállítottunk egy kis gondolatébresztő csomagot Önöknek

 

Gondolatébresztők

 

Rendhagyó irodalomóra

versszinhaz-iskola

"Versszínház a suliban"

versszínházi rendhagyó irodalomóra sorozatunk keretében lehetőség van az előadás iskolákban vagy iskolákhoz közeli helyszíneken való bemutatására!

Az előadás hossza 60 perc.

Rólunk mondták

Szederkényi Zsolt
Fantasztikus volt a veszprémi előadás!
Mindenkinek ajánlom! Rég voltam olyan "eseményen", amely egyszerre szórakoztató, művészi, emlékezetes, elgondolkodtató és megrázó.

Erre a Faludy mondatra mindig emlékezni fogok: Hogyan épül a demokrácia demokraták nélkül?