Média, sajtó

Versszínházunk vezetőjének, Turek Miklósnak egy munkanapját kísérte végig a DUNA Televízió kulturális magazinja
Turek Miklós az Erzsébervárosi Televízió vendége volt.
Költőkről, versekről, életekről a Versszínház™-ről beszélgetett Turek Miklóssal Dombóvári Gábor a Hatos Csatorna műsorában.
  szerda, 10 szeptember 2014

Versszínház™ a Parlamentben

Blaskó Péter és Turek Miklós közreműködésével adták át a Parlament kupolatermében az állami kitüntetéseket
  szerda, 10 szeptember 2014

MTV riport a Versszínházról

A Magyar Televízió Megoldások Magazinja volt a vendégünk az egyik iskolai előadásunkon az Ady Endre Gimnáziumban.
Turek Miklóssal a Kaleidoszkóp VersFesztiválon való fellépését követően Luther Imre beszélgetett
  szerda, 10 szeptember 2014

Turek - Nagel projekt a VAM Design-ban

Turek Miklós színművész és Nágel Kornél grafikusművész 2006 óta dolgoznak együtt a magyar irodalom népszerűsítésén. 2008-ban egy 12 előadásból és kiállításból áll amerikai előadókörúton vettek részt, melyen Washingtontól, New Yokon át Ottawáig népszerűsítették Radnóti Miklós, József Attila és Faludy György költészetét.
Annyi vers szólaltatik meg, hogy egy idő elmúltával a nézőnek cserepesedik ki az ajka Turek Miklósé helyett, aki hiba nélkül munkálkodik olyan színművészeti volumennel, hogy szinte a színház névadójának karizmájával vetekszik varázskeltésben. Tovább...
  hétfő, 25 november 2013

„Tanuld meg ezt a versemet”

Úgy hiszem Budaörs kulturális életében egyedülálló kezdeményezés helyszíne volt szombaton este a Latinovis Színház, ahol is Turek Miklós régen megálmodott és most életre hívott versszínháza debütált a verseket kedvelő közönség előtt. Tovább...
Gondolatok Turek Miklós torontói Petőfi Estjének kapcsán. Turek Miklós Petőfi torontói előadásában nemcsak a jól ismert, de az eddig fel nem ismert Petőfi is szólt hozzánk. A „Jól ismert” versek alapján, és ezt némi büszkeséggel mondhatjuk Petőfit világszerte ma is a szabadság költőjeként ismerik. Turek Miklós Petőfi verseinek, és prózai szövegeinek egy órás hallgatása kapcsán, azonban Petőfi ismert szabadságfelfogása is új értelmezést nyer.
"Április 11-én, a Költészet Napján a szegedi IH Rendezvényközpontban Turek Miklós személyesíti meg a halálra készülő művészt. Az előadás célja, hogy közelebb hozza József Attilát a 21.század emberéhez, és segítsen újra fölfedezni életművének még mindig aktuális darabjait."
Árny a Radnóti Miklós iskolában...2012. április 7., szombat Beszámoló Turek Miklós előadásáról „A történet Radnóti Miklósról szól. Vagyis rólam. Illetve arról, aki voltam.”
A Múzeumok Őszi Éjszakáján a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében került bemutatásra Turek Miklós színművész Petőfi Sándort és költészetét rendhagyó módon bemutató versszínházi előadása Petőfi halálának 160. évfordulójára történő megemlékezésként. Turek Miklóssal beszélgettünk az előadást követően Interjú Turek Miklós színművésszel
  péntek, 07 október 2011

Népszabadság a Pilinszky Fesztiválról

A Kosbor Trió koncertjén pedig megtörténik velem az, amire korábban nem is mertem gondolni: dúdolni kezdem Pilinszkyt. Verebes Ernő zenéje sokkal komolyabb, ünnepélyesebb volt Hobo előadásában, semhogy az ember bátran csatlakozna hozzá, a Kosbor középkori dallamai, játékos zenéje viszont áttöri a gátat.
„Nappal hold kél bennem…”címmel tartott rendhagyó és rendkívül hatásos versszínházi előadást Turek Miklós színművész a költészet napja alkalmából a Madách Imre Városi Könyvtárban.
Beszámoló arról a csodálatos Petőfi estről, amely egy torontói magánlakásban zajlott le 1848, március 15-e emlékére. Gábori Ibolya, régi barátunk lakásában 2011. Március 15-én, kedden este, egy „magánünnepély” keretében Turek Miklós megszólaltatta a számunkra Petőfi Sándort a költőt, a szerelmest, az embert és a forradalmárt. Az előadó a budapesti Turek Miklós. Az előadás formája egy szemünk előtt kibontakozó, Petőfi Sándor szellemét idéző és Petőfi lényét életre keltő monodráma.
  szombat, 12 március 2011

Turek Miklós Versszínháza

MűvészVilág: Azt írod egy Internetes bejegyzésben: "Gödöllőn születtem, Kunszentmártonban nevelkedtem és váci vagyok. Magyarnak születtem, európai lettem és világpolgár leszek. Fiúnak születtem, srác lett belőlem és most Pasi vagyok. Gépésznek tanultam, lakberendező lettem, de hát színész vagyok."
Faludy Gyögy, hazánk világjáró költője 100 éves lenne. Ennek kapcsán valószínűleg azok is részt vesznek egy-egy műsoron, megemlékezésen, akik életében alig hallottak Faludy Györgyről, vagy csak a botránylapok híreinek szintjén ismerték. De talán nem vesznek részt, mert személyes viszonyulásuk azt diktálja számukra. Mert Faludy György alighanem azon személyiségek egyike, akikhez nem igazán lehet nem viszonyulni. Tovább...
  csütörtök, 25 szeptember 2008

Kanadai Magyar Hírlap, 2008

"2008 szeptember 25-én került megrendezésre az “Árny az árnyban” című irodalmi est Ottawában, melyben Turek Miklós magyarországi szinművész mutatta be Radnóti Miklós költeményeit, illetve a közismert huszadik századi költő életét bemutató verseket.
"Faludy György költő (1910-2006) életét és költészetét elevenítette meg Turek Miklós színművész a washingtoni magyar nagykövetségen helyi idő szerint kedd este, versszínházi előadásában." Tovább...