Könyvtáraknak

Nemzeti ünnepek, megemlékezések, kulturális projektek

versszinhaz konyvtar... Turek Miklós egyszerű, könyvtári környezetben is jól érvényesülő eszközökkel, jelzésszerű díszletekkel, mégis teljes színházi élményt nyújtó versválogatással, szuggesztíven idézte föl e két költőóriás életét és költészetét. Méltán aratott nagy sikert olvasóink körében. Az ilyen, és hasonló színvonalú igényes előadások nagymértékben hozzájárulhatnak a felnövekvő ifjúság olvasás-szeretetéhez. Előadásainak szélesebb körű megismertetését feltétlenül támogatandónak tartjuk.
Komlósi József, Székesfehérvári Megyei Könyvtár, igazgató

 

 

Tisztelt könyvtárvezetők és programszervezők!

A Versszínházunk programajánlatában szereplő színházi és verszenei előadások kis költségvetésű, de magas színvonalú programok, melyek örökérvényű magyar kulturális értékeket közvetítenek. 

Könyvtári körülmények között is teljesértékűen előadhatók.

A magyar költők (Petőfi, József Attila, Radnóti, Faludy, Pilinszky) életét és költészetét bemutató előadások a városi/települési nemzeti ünnepek kiváló programjai lehetnek.

"Költő-kölcsönző" programsorozatunk keretében a könyvtárak környékén lévő középiskoláknak rendszeres, évente több alkalommal is visszatérő, rendhagyó irodalmi programokat biztosíthatnak!

 

 

 

Rendhagyó irodalomóra

versszinhaz-iskola

"Versszínház a suliban"

versszínházi rendhagyó irodalomóra sorozatunk keretében lehetőség van az előadás iskolákban vagy iskolákhoz közeli helyszíneken való bemutatására!

Az előadás hossza 60 perc.

Rólunk mondták

Mariann
Ott voltunk a tatai előadásán a Jávorkában. Én nem rajongok a versekért, de nagyon jó előadás volt és már ki is vettem a könyvtárból egy Faludi kötetet. Remélem még találkozunk, köszönettel. Mara
2009. április 09. csütörtök