Előadások oktatási intézményeknek

 

"Versszínház™ a suliban" projekt

Élményközpontú rendhagyó irodalomóra sorozat általános iskoláknak, középiskoláknak, gimnáziumoknak, főiskoláknak, egyetemeknek!

 

Aktuális!!! Pályázati lehetőség iskoláknak
Kattints ide!

 

Országos rendhagyó irodalomóra sorozatunk az '56-os emlékévben (2016-17.):

versszinhaz-iskola

 

... Bíztam benne, hogy az előadások tetszenek majd, de arra nem számítottam, hogy lenyűgöznek. Úgy vélem, előadásaiban a legkülönlegesebb az volt, hogy egyaránt nyűgözte le azokat, akik az irodalom „szerelmesei”, és azokat is, akiktől mindez távol áll. Egyszerre volt hatásos, gyönyörködtető és tanulságos...

B. Blanka 12.a (A teljes szöveg ITT olvasható)

 

Rendhagyó irodalomóra sorozatunk különleges okatási lehetőség az intézményeknek az irodalom és a történelem egyidejű szemléltetésére, mélyebb összefüggéseinek felismertetésére, a diákok színházi nevelésére és az olvasás népszerűsítésére is. De nemzeti ünnepeink műsorául oktatásilag is értékes időt varácsol a gyakran kiüresedett megemlékezésekből. 

Magyar költők, PetőfiJózsef AttilaRadnóti MiklósFaludy György életét és költészetét bemutató előadásaink az iskolákban - vagy az iskolákhoz közeli helyszíneken - elevenítik meg a költőket és korukat egyaránt.

 

Az előadások hossza 60 perc, melyet igény szerint követhet az előadóval folytatott beszélgetés.

Nem igényelnek komolyabb színháztechnikai hátteret, ezért szerényebb iskolai körülmények között is teljes értékűen előadhatóak.

 

Legyen az Ön iskolája is partnerünk egy szándéknyilatkozat elküldésével! Szándéknyilatkozat letöltése ITT!

A Magyaer Televízió összeállítása a Versszínházról

 

 

Előadásaink nemcsak az érettségi előtt álló évfolyamoknak jelenthetnek segítséget, hanem az iskolai nemzeti ünnepeket is oktatási szempontból is értékes megemlékezésekké varázsolhatják, de az iskolák névadóinak megünneplésére is alkalmasak.

 

Iskolai előadás helyszínlehetőségek

Az iskoláknak, akik nem rendelkeznek megfelelő előadás helyszínnel, a környező művelődési intézményeket szoktuk javasolni helyszínül. A művelődési és közösségi házak - több éves tapasztalataink alapján - nagy örömmel fogadják ezeket az iskolai megkéréseket. Budapest és az ország több pontján is vannak együttműködő intézményeink, melyek helyet biztosíthatnak az előadásoknak.

 

 

Finanszírozási lehetőségek

Tanórán kívüli oktatási-nevelési programok, intézményi együttműködések, kulturális előadássorozatok megvalósítását számos pályázati lehetőség támogatja. A művelődési és oktatási intézmények közötti együttműködésekre EU-s (TÁMOP) támogatások is pályázhatók!

Léteznek pályázatok az iskolai alapítványok, iskolai könyvtárak számára is. Az "Egész életen át tartó tanulás" program, a "felnőtt-képzési" programok vagy olvasás-népszerűsítő programok pedig művelődési intézményeknek számára pályázhatók. (Tekintsen meg ötleteket oldalunkon!)

A pályázatokhoz kipróbált pályázati háttéranyagokat biztosítunk!

 

Az iskolai szándéknyilatkozat fontossága!

Hogy az előadások minél több iskolába eljuthassanak és az iskoláknak ez minél kevesebb terhet jelentsen Versszínházunk is nyújt be pályázatokat.

A nyertes pályázatokból lehetőségünk van pályázatilag támogatott előadásokat ajánlani az oktatási intézményeknek. 

A lehetőségről azokat az iskolákat tudjuk értesíteni, akik elküldték Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címünkre az itt letölthető iskolai szándéknyilatkozatot.

A pályázatainkhoz csatolt tömeges szándéknyilatkozatokkal nagyobb eséllyel kap projektünk támogatást.

 

Ide kattintva olvasson el néhány pedagógus- és diákvéleményt rendhagyó versszínházi irodalomóráinkról!

Gondolatébresztők

Rendhagyó irodalomórák színházzal, képekkel, kortársakkal

 

 

 

Rendhagyó irodalomóra

versszinhaz-iskola

"Versszínház a suliban"

versszínházi rendhagyó irodalomóra sorozatunk keretében lehetőség van az előadás iskolákban vagy iskolákhoz közeli helyszíneken való bemutatására!

Az előadás hossza 60 perc.

Pályázat iskoláknak

Aktuális!!!
pályázati lehetőség iskoláknak

Kattints ide!

Rólunk mondták

Hajdú Zsuzsanna
Kedves Művész úr, köszönöm a figyelmét és hogy osztozhatom Önnel Győry Dezső szavain. Megtisztelt.
2010. november 04. csütörtök