csütörtök, 18 december 2014

A Versszínház™ 2014-ben

Az 2014-es év végéhez közeledve érdemes egy kicsit visszatekinteni a megtett útra, az elvégzett munkára.

De ebben az évben nemcsak 2014-re tekintenünk vissza, hanem az eltelt 10 esztendőre, mióta a Versszínház™ létezik.

 

A 2014-es évünk:

 

  • 22 településen 33 alkalommal keltettük új életre költőinket.
  • Jubileumi rendezvény-sorozatunkban kiállításon, közönségtalálkozón és Radnót-előadáson is részt vehettek az érdeklődők a Józsefvárosi Önkormányzattal szervezett nagyszabású Palotanegyed Fesztivál keretében a budapesti Kossuth Klub gyönyörű épületében. Művészeink közül közreműködtek Gerendás Péter, Turek Miklós, Tamás Benedek, Nemes Janó és Gyulai Csaba. Nágel Kornél távollétében Kozári Réka nyitotta meg kiállítását, aki egyben a rendezvény moderátora is volt.

    De a 10 évvel ezelőtti előadáshelyszínen, Őriszentpéteren a Hét Rét Fesztiválon is tartottunk születésnapi Petőfi-előadást Sülyi Péter ismételt meghívására. Tovább

radnoti versszinhaz muzikum 35 radnoti versszinhaz muzikum 13 radnoti versszinhaz muzikum 47 versszinhaz kiallitas nagel kornel muzikum 1

 

 

  • Az évforduló és az előadások kapcsán vendégei voltunk számos országos és lokális médiának: a Duna Televíziónak, a Kossuth Rádiónak, a Bartók Rádiónak, a Lánchíd Rádiónak, a Klub Rádiónak.
  • A Radnóti emlékév programsorozataiból is kivettük a részünket november hónapban 6 Radnóti-előadást játszottunk Budapesten, Kaposváron, Szeghalmon, Dunakeszin és Pétfürdőn.
  • Ugyancsak a Radnóti emlékév keretén belül új bemutatóval gyarapodtunk!
    A meglévő 7 előadás mellé újabb verszenei előadást állítottunk színpadra Turek Miklós és a KOSBOR együttes közreműködésével Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni különös szerelméről KÉT KAROD CSÖNDJE címmel. Tovább

Versszímház az Országos Idegennyelvű Könyvtárban

  • 5 darab, versszínházi előadással egybekötött illusztrációs kiállítást nyitottunk Radnóti, József Attila, Faludy György és Pilinszky János költészetéről.
  • Harmadszor jártunk az Egyesült Államokban és Kanadában. A kinti magyar közösségekkel ünnepeltük a Magyar Költészet Napját New Yorktól Torontóig. Tovább
  • A DUNA Televízió Kultikon c. kulturális magazinja egy egész adást szentelt Versszínházunknak. Tovább


  • Versszínház a suliban" rendhagyó irodalomóra-sorozatunk keretében az Összpróba Alapítvánnyal, több művelődési intézménnyel és iskolával együttműködve 13 előadást tartottunk kb. 2500 általános- és középiskolás diáknak.

 

  • Több új, iskolai programsorozatunknak helyszínt adó partnerintézménnyel kötöttünk szerződéseket.
  • A "Budapest Bank Budapestért" Alapítvány 3. alkalommal is támogatásban részesítette "Versszínház a suliban" iskolai program-sorozatunkat.
  • Hosszú távú együttműködésbe kezdtünk a fővárosi ArtMozi hálózattal, melynek keretében a felújított Tabán Moziban kerül színpadra előadássorozatunk.
  • Elkészítettük Glázer Attila fotóművész hamarosan megjelenő hangoskönyvének hanganyagát.
  • Új honlapot kaptunk! :-)

 


 

2014. versszínházi számokban:

Előadások:

· Petőfi-előadás: 11

· József Attila-előadás: 11

· Radnóti Miklós-előadás: 9

· Faludy-előadás: 1

· Radnóti verszenei előadás: 1

2014. évi versszínház helyszínek:

    1. New York (USA)
    2. Boston (USA)
    3. Toronto (Kanada)
    4. Chesire (USA)
    5. Siófok-Kiliti
    6. Budapest
    7. Dunakeszi
    8. Szeghalom
    9. Kaposvár
    10. Pétfürdő
    11. Őriszentpéter
    12. Abony
    13. Kerepes
    14. Hévíz
    15. Pestszentimre
    16. Balatonföldvár
    17. Tiszaföldvár
    18. Érd
    19. Balatonlelle
    20. Szentes
    21. Vác
    22. Mezőtúr

 


 

Szép, sűrű 10. évet zártunk.

Köszönjük minden együttműködő partnerünknek, fellépő és szervező kollégánknak, munkatársunknak a közreműködést, a hitet, a kreativitást.

Nézőink nevében is köszönjük, hogy segítségetekkel idén is ilyen sok irodalom- és színházszerető emberhez jutott el a versszínház különleges élménye.

2015-ben találkozunk! :-)