szerda, 07 december 2022

Versszínház újra a MÜPA színpadán

"Legnagyobb elismerés a visszatérő vendég!" tartja a szólás a vendéglátó iparban, a színházi világra lefordítva ez így hangzik: legnagyobb elismerés a megismételt meghívás. És, ha ez a Művészetek Palotájába történik, talán az egyik legnagyobb elismerés kishazánkban.

November 29-én, Pilinszky János 101. születésnapja után 2 nappal, ismét Pilinszky-meséket hallgathatott - és láthatott! - a Művészetek Palotájának közönsége Turek Miklóstól.

A Pilinszky János csodás meséiből Turek Miklós által szerkesztett, rendezett és előadott WORLD OF PILINSZKY előadásunkat 2021. novemberében mutattuk be a költő születésének 100. évfordulója alkalmából a Fesztivál Színházban, olyan neves személyiségek közreműködésével, mint Rúzsa Magdolna, Gundel Takács Gábor és Galambos Péter. Az előadás zeneszerzője és zenei előadója Szitha Miklós, a Liszt-díjas TALAMBA Ütőegyüttes alapító tagja.

A MÜPA és a Zichy Szín-Műhellyel közös produkciónkból mára a premier napjára két előadást rendeltek a szervezők, amin kétszer 400 középiskolai diák vett részt.

Az előadás sikere nyomán már év elején felkérést kaptun 2 újabb őszi előadás megtartására, mely egy délelőtti ifjúsági és egy esti felnőtt előadás lett volna.

Azonban a covid miatt elmaradt előadások pótlása okán a felnőtteknek szóló előadásunk később kikerült a műsorrendből - sokak bánatára. 

De az ifjüságnak szervezett előadást idén is közel 400 általános- és középiskolás diák nézhette meg a Művészetek Palotájának gyönyörű színháztermében.