hétfő, 12 április 2021

Versszínházi költészet napok és március 15-énk a pandémiában 2021.

Az ide költészet napunk és március 15-énk is igencsak rendhagyóra, de sikerült. 

Olyan helyekre is eljutottunk a technika lehetőségeivel, ahová - normál körülmények között is – nehezen szoktunk eljutni. 

Március 15-én ismét az Egyesült Államokban "jártunk". A bostoni és a coloradoi magyar közösségnek került vetítésre Petőfi Sándor előadásunk versszínházfilmje és annak egy rövidebb, március 15-re korlátozva készített változata. 

A VIMEO videóközvetítő szolgáltatása nagyszerűen működött. 

Egy visszajelzés bostoni előadásunkról: 

„Nagy örömmel és érdeklődéssel néztem meg Miklós produkcióját. Petőfit ugyanis nagyon szeretem, igazán magyarnak érzem, érezzük az ő gyönyörű költészetét.  Miklós megjelenítette a verseit!    Zseniálisan szedett össze minden strófát, minden szót, szemről-szemre, mint a szőlőt, óvatosan és hozzáértessél.   Különleges utazásban volt részem.

A bevezetőben elhangzott filozófiai részleteket, hitvallást nem hallottam még, vagy népszerű versei miatt nem emlékszem rájuk.  Nagyon jól vezette elő az előadást és új fénybe állította be Petőfit, a költőt. 

Kérlek, továbbítsd Miklósnak köszönetemet ezért a gyönyörű előadásért es gratulációmat mind az előadó művésznek, mind a gondolkodó, alkotó művésznek ezért a kiváló előadásért. Sok hasonlóra lenne szükségünk.   Sajnos nem tudtam feltölteni ezeket a szavakat a hozzászólás rovatban, mert jelszavasan lehetett csak belépni.  

Reméljük ismét sor kerül rá, hogy személyesen is elbűvöljön minket előadásával és a költészet, irodalom nyelvén elrepítsen minket más világokba.   

Baráti üdvözlettel M. Gy.”

A Költészet Napját ugyancsak online előadásokkal ünnepeltük. 

Faludy-előadásunk online versfilm változata a Kelenvölgyi Közösségi Ház közönségének került vetítésre április 10-én a "Köszönjük Magyarország" program támogatásával. 

Faludyonline

11-én pedig József Attila utolsó éjjelét megelevenítő versszínházfilmünket láthatta a pilisi Kármán József Városi Könyvtár és Közösségi Ház közönsége. 

Jozsef Attila online

Ha személyes találkozások nem is történhettek, az ünnepi megemlékezéseket így is méltóvá és emlékezetesekké tudtuk varázsolni. 

Köszönjük, hogy a rendhagyó körülmények ellenére is velünk ünnepeltetek! 

Bízunk benne, hogy hamarosan személyesen is újra találkozhatunk. 

 

De addig is az előadások versfilmejeit itt megnézhetitek:

Ha tetszett, akkor a bemutató videó jobb felső sarkában a RENT (bérlés) gombra kattintva fizetést követően 48 órán keresztül megtekinthető.

Petőfi:

https://vimeo.com/ondemand/petofiversszinhaz

A SZŐLŐSZEM - versszínház Petőfi Sándor életéről és költészetéről from Versszinhaz on Vimeo.

 

József Attila:

https://vimeo.com/ondemand/jozsefattilaversszinhaz

NAPPAL HOLD KÉL BENNEM... - Turek Miklós versszínházi monodrámája from Versszinhaz on Vimeo.

 

Faludy:

https://vimeo.com/ondemand/faludyversszinhaz

POKOLBÉLI VILÁGNÉZŐ Faludy Györggyel - Turek Miklós versszínházi monodrámája from Versszinhaz on Vimeo.

 

Vigyázzatok magatokra és egymásra! 

VERSSZÍNHÁZ™