vasárnap, 15 március 2020

Online Petőfi webszínházi előadás

A kialakult vírushelyzet miatt sok előadásunk meghiúsul(t), de a 21. századi technika a segítségünkre sietett és lehetővé tette, hogy egy rendhagyó március 15-i előadással mégis megemlékezhessünk az 1848-as forradalom és szabadságharc hőseiről és a forradalom egyik vezéralakjáról, Petőfi Sándorról.

Ez a furcsa helyzet lehetővé tette, hogy olyan helyekre is eljuthassunk idén, ahol régóta várnak bennünket és ahová régóta készülünk.

Csak néhány a hozzászólásokból:

Rozs Ildikó (New Jersey, USA): 

"Kedves Miklós! Megkönnyeztem, annyira szép előadás volt. Mennyi emléket felidézett! Milyen sok versre emlékekszem, hihetetlenül sokat tanultunk meg fejből. Ő pedig milyen hitelesen adta elő, belefeledkeztem, erre vágytam a mai napon. Köszönöm még egyszer!

 

Riskó Márta magyartanár (Beregszász, Ukrajna):

"Kedves Turek Miklós! Versszínháza biztosan eddig is gyarapította már az "elvarázsolt lelkek" népes táborát, de ha megsokszorozhatná a számukat a technika segítségével, szerintem lassan jobbá válna a világ... Most hallgattam meg Petőfi-előadását, amit nem tehettem volna meg egyébként, mivel Beregszászban élek, magyartanár vagyok, és ha nem teremtődik meg ez a virtuális varázskör, talán sosem hallom. Köszönöm, Művész úr, köszönöm, technikai forradalom!"

Nem tudjuk meddig tart ez a helyzet, de igyekszünk legalább így eljutni hozzátok.

Vigyázzatok magatokra és egymásra!