szerda, 02 május 2018

Monodrámasorozat az NKA támogatásával

Az NKA színházi kollégiuma még az elmúlt esztendőben részesítette támogatásban Versszínházunk magyar költőket megelevenítő monodráma-sorozatát. Az izgalmas előadás-sorozatban Petőfi, József Attila, Radnóti és Faludy György elevenedik meg Turek Miklós megszemélyesítésében. Az előadásokat a támogatás által elvihettük az ország iskoláiba és művelődési intézményeibe.

 

Nagy megelégedésül szolgáló pozitív visszajelzés volt, hogy a nyertes pályázatról kiértesített partner-intézményeink olyan nagy számban érdeklődtek a pályázatilag támogatott előadások iránt, hogy az előadások gyorsan elfogytak és a töredékesen megítélt támogatásból nem is tudtunk mindenkihez eljutni.

 

Ennek ellenére - ha nem is olyan jó kondíciókkal, mint az ‘56-os emlékévi előadás-sorozatunk alkalmával - de szép számmal sikerült előadásokat realizálnunk.

 

Meglátogattunk művelődési és közösségi házakat, könyvtárakat, középiskolákat Budapesten és vidéken egyaránt. Tartottunk előadást a Pannon Egyetemen és több helyszínen általános iskolás közönségnek játszottunk.

 

A Petőfi-emlékév kapcsán több Petőfi-előadás került színpadra pl. Veszprémben, Adonyban, Pestszentimrén és Fonyódon.

 

"Versszínház™ a suliban" projektünk keretében a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján a váci Boronkay Szakgimnázium diákjainak tartottunk Radnóti Miklós életét és költészetét megelevenítő előadást.

 

A magyar költészet napja alkalmából is több előadásunk szerveződött - a pályázatilag támogatott előadásokon túl is.

 

A dabasi Halász Boldizsár Könyvtár nagyszerű szervezői két egymás utáni József Attila-előadásunk nézőterét töltötték meg általános és középiskolás diákokkal.

 

Bízunk benne, hogy egy következő pályázati támogatással, azokra a helyszínekre is eljuthatunk majd, ahová ez előadás-sorozatban nem volt lehetőségünk.