vasárnap, 03 január 2016

Visszatekintés 2014-15-ös tan-évadunkra

11. évünk sok élményt és előadást hozott. Fontosabb eseményekről olvashatnak itt.

 

Újdonságok:

 

Új verszenei előadás és illusztrációs kiállítás kínálatunkban:

 

A 30 éves Makám zenekar a világzene egyik legismertebb hazai képviselője. Weöres Sándor cd-jük lemezbemutatóján került színpadi bemutatásra a zenekarral közös Weöres Sándor verszenei előadásunk a Fonó Budai Zeneházban Turek Miklós közreműködésével HOLDFÉNYT VETETTEM címmel. 

 

jozsef attila kiallitasA már meglévő Faludy, Radnóti és Pilinszky versillusztrációs kiállításaink  mellé József Attila kollekció is került. A József Attila Szabadegyetemen tartott előadás- és kiállítás-sorozatunkon láthatta a közönség először teljes egészében Nágel Kornél grafikusművész József Attila versillusztrációs-sorozatát.

 

 

Projekt hírek:

 

“Versszínház™ a suliban” projekt

versszinhaz a suliban 19 éve indult oktatási sorozatunk keretében idén budapesti, váci, szolnoki veszprémi 

iskoláknak is tartottunk rendhagyó Versszínház-i 

Előadás- és kiállítás-sorozatot tartottunk a József Attila Szabadegyetemen a nagy múltú  Kossuth Klub szervezésében és együttműködésével a NKA támogatásával.irodalomórákat az élményközpontú irodalom- és történelemoktatás szellemében.

 

 

“Költő-kölcsönző” projekt
versszinhaz az idegennyelvu konyvtarban

 

Könyvtárakban indított sorozatunkban idén az Orszagos Széchényi Könyvtár KönyvTárlat című sorozatában került színre Faludy-előadásunk.

Októberben ismét az Országos Idegennyelvű Könyvtárban jártunk Pilinszky-előadásunkkal a nagysikerű tavalyi Radnóti verszenei előadásunk folytatásaként.

 

 

“Határtalan Versszínház™” projekt
itt ott találkozó 2015

 

Augusztusban folytatódott külhoni magyar közösségeknek szóló előadás-sorozatunk. Az amerikai Magyar Baráti Közösség meghívására 4. alkalommal érkeztünk az Egyesült Államokba, a 42 éve megrendezésre kerülő ITT-OTT Találkozóra az Ohio-i Lake Hope (a Reménység tava) partjára Petőfi, Radnóti és Faludy előadásainkkal.

 

 

“Versszínház™ a filmszínházban”-sorozat

versszinhaz a filmszinhazban 1

2015-ben folytatódott a Tabán Mozival együttműködésben szervezett rendhagyó versszínházi előadás-sorozatunk, melynek keretében a felújított, nagymúltú moziban kerültek “színpadra” előadásaink, amelyekhez kapcsolódva a mozi előterében versillusztrációs anyagaink kerültek kiállításra.

Faludy, József Attila, Radnóti és Petőfi előadásainkat játszottuk ezen a rendhagyó helyszínen.

 

 

 

“Adj hangot a VERSnek” projekt

 

Kortárs alkotók verseit “meghangosító” projektünk keretében számos új hangfelvétel készült és talált hallgatóságra a világháló segítségével.

Kiadás előtt áll egy hang-anyagunk Glázer Attila verseskötetének mellékleteként.

 

Egyéb fontos dolgaink 2015-ben

 

Július végén újra Kapolcson, a Művészetek Völgyében jártunk. Immár második alkalommal kaptunk meghívást a KALÁKA Versudvar színpadára, ezúttal Radnóti verszenei előadásunkkal.

Október 23-án immár 3. alkalommal újra Százhalombattán jártunk. Turek Miklós a városi megemlékezésen és az azt követő ünnepi gálaműsorban is fellepett egy-egy előadás részlettel.

9000-en lettünk a Versszínház facebook közösségében!

 

Köszönjük, hogy velünk voltatok, vagytok és lesztek 2016-ban is!

Köszönjük az együttműködő oktatási és művelődési intézmények és szervezetek munkáját, mert nélkülük nem lennénk azok, akik vagyunk.

Köszönjük előadóink, munkatársaink, segítőink áldozatos munkáját, mert nélkülük sem lennée Versszínház™!

És köszönjük Közönségünknek a vers, a színház és a Versszínház™ iránti töretlen érdeklődést - mert értetek vagyunk!

Találkozunk 2016-ban - és '17-ben, és '18-ban és ...!