péntek, 30 január 2015

Versszínház™ a József Attila Szabadegyetemen

Versszínházi előadássorozatunk indul az NKA támogatásával márciusban az 1954 óta működő József Attila Szabadegyetemen (http://jasze.hu) a nagy múltú Kossuth Klub színpadán.

A 4 előadásból és 3, az előadásokhoz kapcsolódó illusztrációs kiállításból álló sorozatban márciusban Turek Miklós  Petőfi életét és költészetét bemutató monodrámáját és Pilinszky János költészetét szóban és zenében megevenítő  verszenei előadásunkat láthatják az érdeklődők PILINSZKY - KOSBOR - TUREK címmel. Az előadás előtt, képzőművészeti kiegészítéseként nyílik Nágel Kornél grafikusművész Pilinszky verseihez készül illusztrációs kiállítása.

Áprilisban a Magyar Költészet Napja alkalmából kerül színre József Attila utolsó éjjelét bemutató előadásunk, ugyancsak Turek Miklós előadásában, mely előtt nyílik Nágel Kornél József Attila költeményeit képekben megformáló kiállítása.

És vegezetül májusban a sorozat zárásaként a nagy csavargó, a költőfejedelem, Faludy György kalandos életét és költészetét elevenítjük meg Pokolbéli világnéző címmel, melyhez ugyancsak kapcsolódik egy Nágel Kornél kiállítás.

 

petofi-sandor  kosbor-turek   jozsef-attila  faludy-gyorgy