vasárnap, 09 november 2014

Radnóti verszenei előadás bemutató az Országos Idegennyelvű Könyvtárban

A Kosbor Trió és Turek Miklós évek óta dolgoznak együtt Pilinszky János költészetét bemutató verszenei előadásunkban.

Radnóti halálának 70. évfordulójára emlékezve az Országos Idegennyelvű Könyvtártól kaptunk felkérést Radnóti Miklós és az év elején 102 éves korában elhunyt, Gyarmati Fanni különös szerelmének verszenei megidézésére.

Az előadás gondolata régóta foglalkoztatta már az alkotókat és nagy örömmel vállalták, hogy egy ilyen impozáns helyszínen kerüljön bemutatásra az új előadás.

A nézők fogadására előkészített 100 szék jócskán kevésnek bizonyult és a szervezők számolása alapján mintegy 180 érdeklődő érkezett, így a pótszékek kihelyezése után is maradtak, akik a karzaton állva nézték az előadást.

Nagy örömünkre, sok korosztály képviseltette magát a nézőtéren a középiskolásoktól a 80 évesekig. Érdi gimnazistákkal is beszéltünk, akiknek iskolájában "Versszínház a suliban" rendhagyó irodalomóra-sorozatunk keretében Turek Miklós tavaly előadta Radnóti-monodrámáját.

Sőt, mint már néhány előadásunkon, most is voltak siket és nagyothalló nézőink, akik jeltolmács segítségével "hallgatták" az előadást. 

Az előadás szervezésében a VIProdukció volt segítségünkre Virág Zsóka személyében!

Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt bennünket figyelmével és köszönjük a sok szervezési, előkészületi munkát a szervezőknek, Glázer Attilának pedig a nagyszerű fotókat!