szerda, 17 szeptember 2014

10 éves a Versszínház™!

Jubileumi rendezvénysorozatunknak augusztus 16-án a józsefvárosi Palotanegyed Fesztivál Költészetünnepe adott otthont a Muzikum Klub színpadán a Kossuth Klub patinás épületében.

A forró nyári délután Versszínház-i közönségtalálkozóval kezdődött, melyen Kozári Réka moderálásával a színház vers és irodalomkedvelő közönsége beszélgethetett eddigi alkotóival: Gerendás Péterrel, a Kosbor Trió tagjaival: Tamás Benedekkel, Nemes Janóval és Gyulai Csabával, és természetesen Versszínházunk vezetőjével, Turek Miklóssal.

Szó eset a Versszínház művészeti ágakat felölelő szerteágazó munkájáról, a színház, a képzőművészet és a zene irodalom értelmező szerepéről, a "Versszínház a suliban" rendhagyó irodalomóra sorozatunk elmúlt évi sikereiről és sok szép, mulatságos történet hangzott el az eltelt évekből.

Egy vetített fotó-összeállításban összefoglalva próbáltuk bemutatni mindazt a sok csodálatos találkozást és élményt, amiben az elmúlt 10 évben részünk volt. És kétszer annyni időt tudtunk volna még beszélgetni Veletek, de jöttek következő programjaink.

   radnoti versszinhaz muzikum baranyai 6 radnoti versszinhaz muzikum baranyai 2 radnoti versszinhaz muzikum 22 radnoti versszinhaz muzikum 14

A közönségtalálkozót Nágel Kornél grafikusművész illusztrációs kiállításának megnyitója követte, mely a művész versillusztációs sorozatainak kifejezetten erre az alkalomra készült válogatása volt.

Nágel Kornél távollétében megnyítóbeszédét Kozári Réka tolmácsolta a közönségnek. 

muzeum-turek-megnyito versszinhaz kiallitas nagel kornel muzikum 1 versszinhaz kiallitas nagel kornel muzikum 2 versszinhaz kiallitas nagel kornel muzikum 5

Ezt követte a nap megkoronázásaként, a Holokauszt-emlékévhez is kapcsolódva, Turek Miklós ÁRNY AZ ÁRNYBAN című Radnóti életét és költészetét bemutató előadása

A pótszékes előadáson nagyothalló nézőink jeltolmács segítségével élvezhették Radnóti Miklós gyönyörű verseit és Turek Miklós színészi játékát!

Az előadás után végeláthatatlan beszélgetés kezdődött és nyúlt volna az éjszakába, de megkezdődött a Múzeum kertben - az ablak alatt - a MISZTRÁL együttes koncertje és leszaladtunk meghallhatni barátaink nagyszerű Babits-műsorát. 

radnoti versszinhaz muzikum 67radnoti versszinhaz muzikum 47 radnoti versszinhaz muzikum 50 radnoti versszinhaz muzikum 43 radnoti versszinhaz muzikum 54

Köszönjük a fesztivál szervezőinek és a Józsefvárosi Galériának a meghívást, a sok szervezést, Kocsis Gábornak a technikai koordinációt, a Muzikum Klub csapatának az együttműködést és fotós barátainknak, Elek Ferencnek, Glázer Attilának, Szalai Bálintnak és Laik Eszternek, az események megörökítését!

Augusztus 19-én pedig, az őriszentpéteri HÉTRÉT Fesztrivál keretében, azon a különleges hangulatú színpadon léptünk fel ismét, ahonnan 10 évvel ezelőtt a Versszínház™ elindult, az őriszentpéteri Pajtaszínházban!

Itt egy emlékezetes Petőfi-előadással köszöntöttük a 10 éves Versszínház jubileumi közönségét. Erről az előadásról sajnos nem kaptunk képeket. :-(

Szép születésnapjaink voltak! Köszönjük Nektek! :-)