kedd, 02 január 2018

Versszínházi projekt a '48-as forradalom 170. évfordulója alkalmából

"Nagyapáink és apáink, 
Míg egy század elhaladt, 
Nem tevének annyit, mint mink 
Huszonnégy óra alatt."

Petőfi Sándor: 18-ik Március, 1848

 

A 2018-as esztendőben ünnepeljük az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját - a rákövetkező, 2019-es évben pedig, Petőfi Sándor halálának 170. évfordulójára emlékezünk.

Ez alkalmakból is szeretne segítséget nyújtani színházunk a művelődésiés oktatási intézményeknek a méltő megemlékezésekhez.  

Az '56-os emlékévben szervezett nagysikerű  előadássorozatunkhoz hasonló országos Petőfi-előadássorozatot tervezünk Petőfi nevét viselő - és nem viselő -  intézményekkel, szervezetekkel együttműködve.

A Petőfit és a Szabadságharc pillanatait is megelevenítő színházi programajánlatunkat - terveink szerint - kiegészítjük Nágel Kornél grafikusművész Petőfi-versillusztrációs kiállításával és hadtörténeti mobil kiállítással is, melyek monodrámánkhoz opcionálisan lesznek rendelhetők.

 

petofi versszinhaz

 

A honlapunkon feltüntetett együttműködő partnereinken túl a projektben már szervezőpartnereink a Nemzeti Múzeum esztergomi igazgatósága, a Petőfi Társaság, a Petőfi Múzeum és Szülőház, a nagyhagyományú koltói Petőfi-ünnepek szervező-csapata és Petőfi iskolák és művelődési intézmények is.

Egyeztetések folynak a Petőfi Irodalmi Múzeummal, a Magyar Nyelv Múzeumával és a Petőfi TV és Rádióval, az M5 kulturális csatornával is, illetve számtalan Petőfi nevét viselő iskolával és művelődési intézménnyel.  

A tervezett programsorozatban partner-intézményeinkbe – illetve a megteremtett lehetőségek függvényében – további érdeklődő intézményekbe juttatjuk el programjainkat. (A programsorozathoz kapcsolódó televíziós műsorsorozat lehetőségéről is folynak tárgyalások.)

A projekt tervezett helyszínei Petőfi Sándor nevét viselő iskolák, művelődési intézmények - nem kizárva természetesen más nevű intézményeket -, hazai és határainkon túli ’48-as és Petőfi-emlékhelyek.

Terünkről ezúton is szeretnénk értesíteni a művelődési és oktatási intézményeket.

Az együttműködési szándékukat, kérjük, jelezzék  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címünkön vagy egyéb elérhetőségeinken!