hétfő, 01 január 2018

A Versszínház™ 2018-ban

Köszöntünk minden "Nézőnket", Olvasónkat, Partnerünket az Új Esztendőben!

Hogy 2017-ben mi minden történt a Versszínház™-zal, arról beszámolónkat ITT már láthattátok.

Most a 2018-as terveinkről olvashattok.

Idén is folytatjuk 14 éve megkezdett - egyesek szerint missziónkat - szerintünk a "kötelező" munkánkat. De ennyi segítő és együttműködő partnerrel ez nem is lesz nehéz. (Versszínházi partnerek)

versszinhaz 2018

 

A '48-as Forradalom és Szabadságharc 170. évfordulójára

Az 1848-as forradalom és szabadságharc 170. évfordulójának évében legnagyobb feladatunk, hogy különleges programajánlattal segítsük megemlékezéseikben a művelődési és oktatási intézmények munkáját.

Az '56-os emlékévben szervezett nagysikerű  előadássorozatunkhoz hasonló országos előadássorozatot tervezünk Petőfi nevét viselő - és nem viselő -  intézményekkel, szervezetekkel együttműködve.

A Petőfit és a Szabadságharc pillanatait is megelevenítő színházi programajánlatunkat azonban - terveink szerint - kiegészítjük képzőművészeti és hadtörténeti mobil kiállításokkal is, melyek monodrámánkhoz opcionálisan rendelhetők.

A honlapunkon feltüntetett együttműködő partnereinken túl már e projektben szervezőpartnereink a Nemzeti Múzeum esztergomi igazgatósága, a Petőfi Társaság, a Petőfi Múzeum és Szülőház, a nagyhagyományú koltói Petőfi-ünnepek szervező-csapata és Petőfi iskolák és művelődési intézmények is.

Egyeztetések folynak a Petőfi Irodalmi Múzeummal, a Magyar Nyelv Múzeumával és a Petőfi TV és Rádióval, az M5 kulturális csatornával is, illetve számtalan Petőfi nevét viselő iskolával és művelődési intézménnyel.  

Örömmel fogadjuk további érdeklődő intézmények jelentkezését is Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címünkön vagy elérhetőségeinken!

 

'56-os projekt folytatása

Az elmúlt évadban - partnereink együttműködésével - az '56-os eseményekre emlékezve az '56-os Emlékbizottság megbízásából egy 20 előadásból álló országos előadássorozatot is menedzseltünk, melynek nagy sikerére való tekintettel folytatását tervezzük.

 

Arany János emlékév

Az Arany János Emlékbizottság támogatásával idén is folytatódik a Zichy SzínMűhellyel együttműködésben készült különleges összművészeti előadásunk, az "ARANY és ZICHY, avagy Arany balladák másképp" országos előadássorozata.

 

Kortárs anyaggal bővül verszenei palettánk

Egy igazán különleges csemegével bővül verszenei programkínálatunk. A KOSBOR együttessel évek óta együtt munkálkodunk a magyar irodalom népszerűsítésén. Most Varró Dániel versciklusából készített műsoruk is bekerül a Versszínház™ programkínálatába.

 

További verszenei előadások

Gryllus Dánielnek, a KALÁKA együttes alapító tagjának felkérésére dolgozunk egy közös verszenei produkción, melynek témája még titok. 

 

Bővül képzőművészeti kollekciónk

Nágel Kornél grafikusművész versszínházi kollekciója - Faludy György, Radnóti Miklós, Pilinszky János és József Attila kollekciói után - egy Petőfi-kiállítással bővül, mely méltóképpen gazdagítja a meglévő versillusztrációs kínálatunkat. 

 

Érzelmi intelligencia fejlesztés

Szervezés alatt áll az X-SIGHT Vezetési Tanácsadó Kft-vel 2 éve megkezdett vezetői érzelmi intelligencia fejlesztő programsorozat folytatása.

 

VERS MINDENKINEK - M5 kulturális tv csatorna

Az eddigi 8 versfelvételen túl, további felvételek elkészítésére kaptunk felkérést a Magyar Televízió M5 kulturális csatornájának Vers Mindenkinek c. műsorsorozatától.

 

Versszínház™ szervezeti bővítés

Kidolgozás alatt áll egy együttműködési rendszer más, minőségi verses előadásokat szolgáltató társulatokkal, előadókkal. Szeretnénk, ha a művelődési intézmények további minőségi veres produkciókhoz hozzájuthatnának a Versszínházon keresztül, ezért a sok megkeresésre reagálva elkezdtünk kidolgozni egy együttműködési szerződésformát, mely lehetővé teszi, hogy további verses műsorokat forgalmazhassunk  a Versszínház™ égisze alatt.

E bővítéshez is várjuk további versekre épülő produkciók jelentkezését.

 

Bízunk benne, hogy terveink - a Ti segítségetekkel is - valóra válnak és idén még a tavalyinál is több helyszínen találkozhatunk majd Veletek!

 

Boldog Új Évet kívánunk!