vasárnap, 28 május 2017

Versszínház™ Tatabányán is!

 

A szórakoztatás és ismeretterjesztés mellet kötelességünk az oktatás is!

Nem sokkal az 1956-os emlékévhez kapcsolódó Faludy-előadássorozatunkat követően újabb előadássorozatot indítottunk, most a Tatabányai Jászai Mari Színházban.

A színház igazgatójának, Crespo Rodrigónak, felkérésére április és május hónapban Petőfi-előadásainkkal oktattuk - és szórakoztattuk! - a tatabányai és a környező települések általános- és középiskolás közönségét.

A "Versszínház™ a suliban" idén jubiláló projektünkben iskolákba - vagy iskolákhoz közeli művelődési intézményekbe - visszük el a „megelevenedő irodalmat”. Rendhagyó versszínházi irodalomóráinkban az irodalom és történelem együttes oktatási lehetősége sok pedagógusnak segít munkájában.

Varázsa van egy tornateremben, az iskolai aulában, a könyvtári előadóban tartott előadásnak is, de igazi hatást akkor érhetünk el, amikor a diákok színházi körülmények között találkoznak az előadásokkal. Ezért örültünk különösen a színház felkérésének.

A diákokat és a tanárokat egyaránt meglepetésként érte az előadás. Úgy nyilatkoztak, hogy nem gondolták volna, hogy csak versekből ilyen izgalmas, érzelemdús és Petőfi életét ilyen mélyen bemutató előadást lehet összeállítani. A tanárok különösen örültek, hogy a diákok a verseket a történelmi szituációkba ágyazva hallhatták, mert sokan így értették meg a versek valódi mondanivalóját.

További oktatási munkákra készülünk!

Ha iskolájuk/iskolátok vagy művelődési intézményük, színházuk szeretne partnerként bekapcsolódni a Versszínház™ munkájába, vegyék fel velünk a kapcsolatot az alábbi képre kattintva:

 

versszinhaz

 

A Költészet színháza, a Színház költészete!