csütörtök, 23 február 2017

Versszínház™ '56

Örömmel jelentjük kedves Versszínház barátok, hogy ’56-os emlékévi oktatási projektünket a nagy érdeklődés - és a ragyogó partneri együttműködések miatt - 2 hónappal a vállalt határidő előtt teljesítettük! Ami jó, az gyorsan elkel. :-)

Sűrű időszak volt, de nagyon megérte! 

De ezt nem tudtuk volna teljesíteni, ha nincsenek a lelkesen szervező tanárok és a művelődési intézmények elkötelezett programszervezői. 

2016 nyarán kaptunk megbízást az ’56-os emlékbizottságtól, hogy "Versszínház™ a suliban" projektünk keretében a Faludy György életét és költészetét bemutató monodrámánkat az ország közép- és főiskoláiban bemutassuk. 

Az emlékév rendezvény sorozatában megvalósuló rendhagyó versszínházi irodalomóra sorozatunkban 2 országban, 14 városban, 24 oktatási intézmény (közép- és főiskola) diákjainak elevenítettük meg az irodalmat és a történelmet egyaránt.

A pályázati támogatás lehetőséget teremtett sok partner művelődési intézményünknek is, hogy teltházas diákelőadásokat szervezzenek, mert olyan programokat kínáltak a környező iskoláknak, melyekre valóban szükségük van, hiszen az irodalom- és a történelemoktatáshoz egyeránt kapcsolódva szórakoztatva oktatnak. 

Sok érdeklődő iskola sajnos kimaradt a lehetőségből, de dolgozunk rajta, hogy további támogatókat és támogatásokat találva további iskolákhoz is eljuthassanak a Versszínház™ előadásai.


Részleges beszámolót találhattok már oldalunkon ITT, de érkezik hamarosan a teljes is!

 

Amennyiben az iskolád szeretne a jövőben hasonló előadásokat és értesülni szeretne a Versszínház aktuális pályázati lehetőségeiről, kérjük küldjétek el nekünk az ITT letölthető iskolai szándéknyilatkozatot.

 

"Versszínház™ a suliban" projektről részletesen ITT olvashatsz!

Versszínház AbonybanVersszínház Nagymegyerenversszinhaz abony versszinhaz agard versszinhaz a suliban ujszasz versszinhaz ujszasz