szombat, 02 május 2015

Versszínház-i Költészet napok 2015.

„Egy szellő felsikolt, apró üvegre lép

s féllábon elszalad.

Ó április, ó április,

a nap se süt, nem bomlanak

a folyton nedvesorru kis rügyek se még

a füttyös ég alatt." Radnóti Miklós: Április

 

"Ó április, ó április" - ismét egy sűrű és termékeny versszínházi hónap áll mögöttünk a zsebkendőnyi színpadtól a 300 férőhelyes teremig.

Egy évvel ezelőtt az Egyesült Államokban és Kanadában ünnepeltük a Magyar Költészet Napját New York-i, bostoni és torontói József Attila és Petőfi előadásokkal, idén az egész hónapot a Költészet Napjának szenteltük.

versszinhaz kolteszetnap 2015

9-én az Ferencvárosi Művelődési Központban József Attila előadásunkkal kezdődött az a jubileumi rendezvénysorozat, melynek befejező akkordjaként a költő születésének 110. évfordulóján ünnepélyesen átadták a felújított József Attila-szülőházat.

 

 

A színpad kész a Ferencvárosi Művélődési Központban.6-kor kezdünk a József Attila előadással.Aki bújt, aki nem jöhet!

Posted by Vers Színház on 2015. április 9.

 

10-én a József Attila Szabadegyetemen folytatódott versszínházi sorozatunk, természetesen József Attila előadással és Nágel Kornél új József Attila illusztrációs kiállításának bemutatójával.

 

 

Színpad, kiállítás kész! :-)6-kor pontosan kezdődik a József Attila versszínház a Kossuth Klubban!

Posted by Vers Színház on 2015. április 10.

 

11-én, a Költészet Napján végre eljutottunk Magyarország – egyelőre -egyetlen Faludy Györgyről elnevezett közintézményébe, a győrszemerei Faludy György Közösségi Házba. Természetesen itt Faludy előadást tartottunk az lelkes érdeklődőknek.

 

 

12-én – Turek Miklós egy hajnali filmforgatása után – érkeztünk a Fonyódi Művelődési Házba - ahol a kedvünkért 12-re tették a Költészet Nap-i megemlékezést! Itt egy gyönyörű, új művelődési ház vadonatúj színpadán elevenítettük meg József Attila utolsó éjjelét.

 
 

Ilyen volt a színpad Fonyódon.

Posted by Vers Színház on 2015. április 14.

 

14-én folytatódott „Versszínház a suliban" rendhagyó irodalomóra sorozatunk a "Budapest Bank Budapestért" Alapítvány támogatásával. Ismét Budapesten a Megyeri Úti Általános Iskola több mint 100 diákjának keltettük életre Petőfi Sándort.

  

 

17-én a Józsefvárosi Galériában délutáni és esti József Attila előadással köszöntöttük a Költészet Napját. Hosszú nap volt!

 

 

19-én, a tavaly indult versszínházi sorozat részeként meghirdetett József Attila előadás Dunakeszin sajnos technikai okok miatt elmaradt.

21-énRadnóti előadásunkkal folytatódott "Versszínház a filmszínházban" sorozatunk a felújított Tabán Moziban.

 

Látjátok, nem kell sok egy Radnóti Miklós versszínházhoz

Posted by Vers Színház on 2015. április 21.

 

25-én a váci Madách Imre Művelődési Központ Ballada Napjának balladamondó versenyének volt zsűrielnöke Versszínházunk vezetője, Turek Miklós.

29-én Baja városába látogattunk, ahol a Bácskai Kultúrpalotában Radnóti Miklóst elevenítettük meg a mintegy 200 főnyi lelkes közönségnek.

Készül a Radnóti versszínház szinpada a Bácskai Kultúrpalotában! 7 órakor kezdünk. :-)

Posted by Vers Színház on 2015. április 29.

Köszönjük, hogy velünk voltatok ezen a szép ünnep-sorozaton! 

Művelődési és oktatási intézményeknak szóló programajánlatainkat a SZOLGÁLTATÁSAINK menüpont alatt találhatják!